portfolio

Block 9

New boost

With our masterplan for the shopping centre Schoonhoven North we have created a concentrated shopping area. Block 9 forms part of the wider neighbourhood renewal where the new formula for PLUS is realised in the plinth. Above this two residential towers and a parking deck. The clear volumes, the scale of the small tower and the colour scheme are in keeping with the surrounding 1960’s neighbourhood. The high-rise tower with staggered balconies marks the end of the axis on the Albert Plesmanstraat and forms a landmark in the area. The revitalisation has strengthened the shopping centre and gives the area a new boost.

specificaties
Project name
Block 9
Location
Schoonhoven
Programme
living, shopping, parking
Quantity
1.800 m2 commercial space, 36 apartments, 37 parking places
Design date
2012
Stage
completed
Project type
new development
Disciplines
design & engineering
Service
architectural design, technical design, construction
Client type
(housing) corporation
Client
Qua Wonen, Bergambacht
Contractor
Van Wijnen, Stolwijk