portfolio

De Hoge Singel

prijswon competition

Encircling the church

With this design a true village centre has been returned to Berkel en Rodenrijs, with the church at its . Our design refers to the origin. The loose, grainy composition creates a differentiated fa├žade, in keeping with the character of Berkel en Rodenrijs. Previously the church formed the beating heart of the village. Always bustling. The plan adds value to the historical core and has returned a little nostalgia to the cosy, lively village centre.

specificaties
Project name
De Hoge Singel
Location
Berkel en Rodenrijs
Programme
living, shopping, leisure, parking
Quantity
4.200 m2 commercial space, 22 apartments and car park
Design date
2012
Stage
completed
Project type
new development
Disciplines
design & engineering
Service
architectural design, urban design, technical design, construction
Client type
other
Client
Hoogvliet Beheer, Hazerswoude-Rijndijk - Kavel Vastgoed, Rijswijk
Contractor
Van Mierlo, Maasdijk