portfolio

Het Lookwartier

prijswon architect selection

prijstop 3 best parking garages of the Netherlands

prijs2012 nomination Gelderse prijs

The soul of Doetinchem

A new urban neighbourhood has been integrated onto the site of the former tram and bus depot. The atmosphere of the diverse housing refers to the industrial history of the area. Located underneath the neighbourhood is the most beautiful parking garage in the Netherlands! A bright and clear space, where the pedestrian areas are denoted by daylight and . A piece of the past is also depicted in an artwork. The Loo Quarter reflects the identity of the location and the character of the city of Doetinchem: a versatile district with lots of space, greenery and a lively atmosphere.

specificaties
Project name
Het Lookwartier
Location
Doetinchem
Programme
living, parking
Quantity
16 dwellings, 33 apartments, 504 parking places
Design date
2007
Stage
completed
Project type
new development
Disciplines
design & engineering
Service
architectural design, urban design, interior design, technical design
Client type
government, project developer
Client
Sité Woondiensten, Doetinchem - Gemeente Doetinchem
Contractor
Goldewijk Doetinchem, Doetinchem