portfolio

The Rijnlands rehabilitation centre

Strikingly colourful

Located within a park-like setting we have designed a striking and colourful rehabilitation centre. The compact building has a clear structure, which allows visitors to easily orientate themselves in the large complex. The building has a hard black shell, from which patios are cut and clad with red copper. The contrast between shell, cut outs and interior results in an exciting and remarkable appearance.

specificaties
Project name
The Rijnlands rehabilitation centre
Location
Leiden
Programme
caring
Quantity
10.800 m2 centre for rehabilitation with sports hall, swimming pool and orthopedic working places
Design date
1996
Stage
completed
Project type
new development
Disciplines
design & engineering
In collaboration with
landscape design: Bosch Slabbers, Den Haag
Service
architectural design, interior design, landscape design, technical design
Client type
healthcare facility
Client
Rijnlands Revalidatiecentrum, Katwijk
Contractor
Remmers Bouwgroep, Tilburg - Giesbers-MaasDijken Bouw, Alphen aan den Rijn