portfolio

Het Zeehos

In the dunes

Amongst the dunes of Katwijk we have designed a healthcare complex that, despite its size, merges with its scenic surroundings. In the Zeehos living and care are combined, integrating the healthcare complex with the village of Katwijk. Centrally located in the curved building is the plaza, the meeting place, from where the high dunes are visible. The undulating dune landscape has been used to place the car parking out of sight. The colour and material choices match the colour pallet of Katwijk, through which the building becomes an obvious addition to the special dune landscape.

specificaties
Project name
Het Zeehos
Location
Katwijk
Programme
living, caring, parking
Quantity
10.000 m2 dwellings and healthcare facilities, 10.000m2 car park
Design date
2006
Stage
completed
Project type
new development
Disciplines
design & engineering
In collaboration with
landscape design: Bosch Slabbers, Den Haag
Service
architectural design, landscape design, technical design, construction
Client type
healthcare facility
Client
Het Raamwerk, Katwijk
Contractor
VORM Bouw, Papendrecht