portfolio

Houbenstaete

prijsNomination Corporatie Award

Variation in rigorous building

The close involvement of future tenants during the design process of the new-build complex has resulted in a differentiated building and has strengthened the social cohesion within the neighbourhood. The ┬árefers to the existing buildings that were built using the post-war Airey construction system. It is in keeping with the neighbourhood of predominantly white dwellings through its light-coloured fa├žades. The minimal design meets the individual desires of the tenants through the variation of dwelling types.

 

specificaties
Project name
Houbenstaete
Location
Tilburg
Programme
living
Quantity
54 apartments
Design date
2009
Stage
completed
Project type
new development
Disciplines
design & engineering
Service
architectural design, technical design, construction
Client type
(housing) corporation
Client
Tiwos, Tilburg
Contractor
Era Contour, Zoetermeer