portfolio

Mariskwartier

prijswon competition

Icon for the neighbourhood

At the edge of the city centre of Vlaardingen, where two worlds meet, we have designed the spatial and programmatic termination to the shopping area, supplemented with a residential programme. The typical atmospheres and styles in and nearby the plan area are reason for the architecture of the diverse dwelling types and the design of the green public space. The focal point is the 45m high residential tower, that is characterised through brickwork bonds from the neighbourhood and the large winter gardens on the corners.

specificaties
Project name
Mariskwartier
Location
Vlaardingen
Programme
living, shopping
Quantity
34 dwellings, 107 apartments and 150 m2 commercial space
Design date
2015
Stage
design development
Project type
new development
Disciplines
design & engineering
Service
architectural design, urban design, technical design, construction
Client type
project developer
Client
Van Wijnen