portfolio

Recycling centre

prijswon competition

Sustainably built

Through various sustainable interventions we have transformed the new recycling centre into an efficient, forward-looking ensemble. The structure of the existing halls and the paving material have been completely reused. Through IFD (Industrial, Flexible and Detachable) construction, the buildings will be reusable in the future. The reporting station is surrounded by large black industrial buildings, and with its bright red fa├žade, it is of the recycling centre.

specificaties
Project name
Recycling centre
Location
Dordrecht
Programme
working
Quantity
750 m2 office space, 4.450 m2 storage
Design date
2009
Stage
completed
Project type
renovation and new development
Disciplines
design & engineering
Service
architectural design, project management, technical design, construction
Client type
other
Client
H.V.C. Dordrecht
Contractor
Giesbers Bouw, Rotterdam