portfolio

P+R Driebergen-Zeist

prijswon competition

Comfortable and safe

As part of the redevelopment of the train station area of Driebergen-Zeist we designed the first energy neutral parking garage in the Netherlands with a high level of comfort and safety. By using timber slats and stone in gabion baskets on the fa├žade, the building fits in with its location and its users experience the stunning surrounding landscape. Extra attention has been paid to the main entrance where the characteristic, playful application of timber slats is continued. The internal void ensures that all floors are visible and offers an overview. The recognisable road design provides logical routes for both driver and pedestrian.

specificaties
Project name
Parking garage Driebergen-Zeist
Location
Driebergen-Zeist
Programme
parking
Quantity
600 parking places
Design date
2016
Stage
completed
Project type
new development
Disciplines
design
Service
architectural design, interior design
Client type
contractor, project developer
Client
Continental Car Parks, Twello
Contractor
Continental Car Parks, Twello