portfolio

Poelzone Westland

Ecology in a new landscape

The Pool Zone project involves the construction of 21 hectares of landscape as a recreational and ecological link through the greenhouses of the Westland. Both humans and nature will benefit from this. We produced a number of ecological designs as part of LOLA Landscape Architects’ plan that as well as being of interest for people, make an ecological contribution. One such ecological design is the fish gallery; a platform in the middle of fish breeding grounds that maximises contact with the water and the reeds. Other ecological designs are an ecological chimney, a wildlife hotel and an ecological bridge.

specificaties
Voormalig project Stereo Architects
Project name
Poelzone Westland
Location
's-Gravenzande
Programme
leisure
Quantity
several natureprojects
Design date
2014
Stage
under construction
Project type
new development
Disciplines
design
In collaboration with
landscape design: LOLA Landscape Architects, Rotterdam
Service
architectural design, landscape design
Client type
government
Client
Gemeente Westland