portfolio

Residential care centre Kerckebosch I

prijswon competition

Living amongst the trees

In the middle of the richly wooded neighbourhood of Kerckebosch lies the residential care centre. Central in our design is the retention of the green character. The residential care centre for Kwintes is inspired by its surroundings. The image-defining end facade, the balustrade and the shutters refer to the landscape. The separate buildings of the complex are made family through the application of horizontal brickwork bands, the same brick type and openings in the facades. The residents have optimal views of the beautiful nature from the building. Here you literally live amongst the trees.

specificaties
Project name
Residential care centre Kerckebosch I
Location
Zeist
Programme
living, caring
Quantity
36 dwellings, 300 m2 healthcare
Design date
2014
Stage
under construction
Project type
new development
Disciplines
design & engineering
In collaboration with
landscape design: wUrck, Rotterdam
Service
architectural design, urban design, landscape design, technical design, construction
Client type
project developer
Client
ERA Contour, Zoetermeer
Contractor
ERA Contour, Zoetermeer