portfolio

Residential care centre Kerckebosch II

prijswon competition

Living in the woods

In the middle of the richly wooded neighbourhood of Kerckebosch lies the residential care centre. Central in our design is the retention of the green character. We designed a care home for Compartijn with a classic-modern appearance. The building is characterised by the build-up of volumes, canopies, terraces, french balconies and large projecting roofs. The separate buildings of the complex are made family through the application of horizontal brickwork bands, the same brick type and openings in the facades. The residents have optimal views of the beautiful nature from the building. Here you live in the middle of the woods.

specificaties
Project name
Residential care centre Kerckebosch II
Location
Zeist
Programme
living, learning
Quantity
32 dwellings, 600 m2 healthcare
Design date
2014
Stage
under construction
Project type
new development
Disciplines
design & engineering
In collaboration with
landscape design: wUrck, Rotterdam
Service
architectural design, urban design, interior design, landscape design, technical design, construction
Client type
project developer
Client
ERA Contour, Zoetermeer
Contractor
ERA Contour, Zoetermeer