portfolio

Zuiderster

prijswon competition

A cinematic experience

The constantly changing surroundings viewed from the passing metro have inspired us to create the distinctive facade design of the student dwellings. The canted bay windows offer a constantly changing image due to the dynamic weather reflected in the glass. Through the scattering of light and views, the bay windows provide a cinematic experience internally as well as externally and give the building its unique appearance.

specificaties
Project name
Zuiderster
Location
Rotterdam
Programme
living, working, shopping
Quantity
45 apartments, 400 m2 office - and commercial space
Design date
2005
Stage
completed
Project type
new development
Disciplines
design & engineering
Service
architectural design, technical design
Client type
(housing) corporation
Client
Estrade Projecten, Rotterdam
Contractor
VORM Bouw, Papendrecht