nieuws

nieuwsbrievenverder

made to meet wonen op hoog niveau


31 januari 2018

Onze inzending voor het slotakkoord op de Müllerpier te Rotterdam presenteert een ambitieuze visie, aansluitend op de beoogde doelgroep en de hoge ambities van de gemeente Rotterdam. Exclusief wonen, co-creatie, healthy urban living en circulariteit staan hierin centraal.

De Müllerpier verdient met zijn bijzondere locatie een iconische beëindiging. Door het programma ruim te interpreteren zijn we gekomen op een gebouwvorm die voorziet in twee slanke torens met een oppervlakte van 300m2, waardoor we alzijdigheid en een panoramisch uitzicht over Rotterdam voor elke woning bereiken. Deze exclusiviteit resulteert in een woonomgeving met unieke kwaliteiten. In co-creatie met de toekomstige bewoners wordt de woning samengesteld. Een flexibel en modulair constructieprincipe biedt de mogelijkheid om elke woning aan te passen aan de persoonlijke wensen van de bewoner. In dit nieuwe woonconcept aan het water staat het thema Healthy Urban Living centraal. Uit de co-creatiesessies volgt welke voorzieningen nog meer bijdragen aan gezond en duurzaam wonen op niveau. Aansluitend hierop is het de ambitie dat het gebouw op ieder moment kan worden aangepast aan de stand van de techniek en aan (nieuwe) doelstellingen op het gebied van klimaat en ecologie. Bovendien kan het gebouw al vanaf de start maximaal zelfvoorzienend zijn, met gesloten kringlopen op het gebied van energie, water, afval en materialen. Het resultaat? Een toekomstgericht, circulair woongebouw met een unieke woonkwaliteit en een sterke eigen identiteit.

made to meet onze nieuwe baas


25 januari 2018

Vandaag hebben wij een nieuwe baas! Fadoua Tahroucht, leerlinge van het Melanchton in Kralingen, neemt de werkzaamheden van Pieter over.  Omdat wij vinden dat ieder kind een eerlijke kans verdient op de arbeidsmarkt, doen wij mee aan JINC Baas van Morgen.

JINC gelooft dat ieder kind talent heeft. Ook de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Daarom strijden we voor een maatschappij waarin je achtergrond niet allesbepalend is voor je toekomst. Een Nederland waarin ieder kind evenveel kansen krijgt.

Met het bedrijfsleven en onderwijs geeft JINC deze kinderen kans om te groeien en daarmee kans op een betere toekomst. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren 200 kinderen hoe het is om de baas te zijn. Zij doen een waardevol contact op voor het leven en zien van binnenuit hoe een bedrijf werkt. Een ‘super bliksemstage’ waarmee de bazen van Nederland laten zien hoe belangrijk het is om te investeren in ál het talent van morgen.

groosman_parkeergarage Driebergen-Zeist_12

made to meet Building of the Year Award


25 januari 2018

P+R Driebergen-Zeist is genomineerd in de categorie Public Architecture voor de ArchDaily Building of the Year Award 2018! Tot 31 januari kun je per categorie een gebouw nomineren voor de shortlist. Breng je stem uit. Stem op P+R Driebergen-Zeist

made to meet nominatie Architectuurprijs Nijmegen


23 januari 2018

Ons engineeringsproject De Lunet in Handelskade is genomineerd voor de Architectuurprijs Nijmegen. Dit jaar wordt door het Architectuurcentrum Nijmegen voor de 6de keer de Architectuurprijs Nijmegen uitgereikt. Uit de 25 inzendingen zijn door de vakjury 10 projecten genomineerd. Voor de publieksprijs kan t/m 28 januari gestemd worden.

made to meet materieeldienst VORM


18 januari 2018

made to meet materieeldienst VORM
In “de week van de circulaire economie” aandacht voor ons project voor de uitbreiding van de materieeldienst waarvan de bouw vorige week is gestart. Naast de uitbreiding wordt ook het op het terrein gelegen kantoor gesloopt en opnieuw opgebouwd. De fundering wordt hergebruikt voor de nieuwbouw en de materieeldienst zal geconstrueerd worden uit staal met metalen gevelpanelen. Het nieuwe kantoor wordt volledig opgebouwd in FSC-hout met duurzame kantoorinrichting, o.a. tapijt van gerecyclede visnetten. Aan de voorgevel wordt een ecologische wand gerealiseerd en op een demowand worden innovatieve materialen getest en tentoongesteld. Tevens komt de aardgas aansluiting te vervallen en worden alle loodsen en het kantoor elektrisch verwarmd. De stroomvoorziening is afkomstig van op het dak geplaatste zonnepanelen. Deze circa 400 stuks zonnepanelen gaan zorg dragen voor de energie behoefte van de materieeldienst.

made to meet studenten Hogeschool Rotterdam


11 januari 2018

Dinsdag brachten twee groepen leerlingen van de Hogeschool Rotterdam een bedrijfsbezoek aan ons bureau. Na een presentatie van ons bureau, uitleg van ons vak(ken) en de processen aan de hand van het project De Frederik Wassenaar, zijn de studenten in workshops met een casus aan de slag gegaan. Een superleuke en leerzame middag!

made to meet nieuwjaarsontbijt


8 januari 2018

2018 zijn we gezamenlijk gestart bij Mono in Rotterdam. Met het groosteam werd teruggekeken op ‘toen’ tot ‘nu’, waarna het jaarlijkse nieuwjaarsontbijt volgde. In het ‘nu’ werd de toekomstvisie gedeeld waarop aansluitend in verschillende teams werd gebrainstormd over ‘straks’; hoe gaan we onze ambities waarmaken. Een superstart van het nieuwe jaar. made to meet!

made to meet Euryza


19 december 2017

Gisteren werd met op spetterende wijze de zogenaamde eerste paal geslagen van de gebouwen Rietvink en Landzigt. Tijdens dit feestelijke event werd tevens het startschot gegeven voor de grotere ontwikkeling van het Euryza terrein. Het derde appartementengebouw, genaamd Rozenburg markeert de volgende fase.

made to meet toeterende opening


23 november 2017

Na 1,5 week proefdraaien werd gisteren de parkeergarage P+R Driebergen-Zeist feestelijk geopend. De bestuurders van de betrokken partijen (NS, ProRail, provincie Utrecht en gemeenten Utrechtse Heuvelrug en Zeist) verrichtten de openingshandeling door tegelijk op een autoclaxon te toeteren.

made to meet how it’s made


22 november 2017

Gisteren vond met alle Groosman bouwkundigen een “how it’s made” middag plaats. Na een healthy lunch bij Uit Je Eigen Stad volgde een interactieve sessie bouwkundig stoeien. Middels verschillende opdrachten werd in teamverband gewerkt aan onze bouwkundige ontwikkeling, samenwerking en collegialiteit. Een super toffe en zeer geslaagde middag!