nieuws

nieuwsbrievenverder

made to meet woongebouw Z1


11 oktober 2017

Na een zomer hard doorwerken hebben we vorige week de TO fase van het woongebouw Z1 in Amsterdam afgerond. Met dank aan ons Groosteam, Blauwhoed, Eigen Haard, Buro Bouwfysica en Hiensch Engineering!

made to meet Archicup


10 oktober 2017

Afgelopen zaterdag speelde Groosman de Archicup 2017. Dit jaar was een echte thuiswedstrijd. De Archicub vond plaats op het Schouwburgplein, waaraan maar liefst 22 architectenbureaus deelnamen. Atelier Kempe Thill won dit jaar de competitie. De t-shirt contest werd gewonnen door Powerhouse Company.

made to meet bouw parkeergarage Driebergen-Zeist


14 september 2017

Bij station Driebergen-Zeist zijn Aan de Stegge Twello en Continental Car Parks bezig met de realisatie van een nieuwe parkeergarage met een capaciteit van 600 parkeerplaatsen.
Mooi om te zien hoe de energieneutrale parkeergarage Driebergen-Zeist steeds meer vorm krijgt. De bouw is live te volgen.

made to meet Carnisser Courier


5 september 2017

Leuk artikel in Carnisser Courier over de prijsvraag WHO CARES en onze visie iCAREnisse – in samenwerking met oa od205 en Kaap 0 – voor de wijk Carnisse in Rotterdam.

made to meet Muller & Co


31 augustus 2017

Deze brasserie gevestigd in ons ontwerp van De Hoge Singel staat in de top 10 leukste terrassen van Rotterdam, volgens De Buik van Rotterdam.

made to meet De Parkwachter


21 juli 2017

Samen met VORM hebben wij de prijsvraag voor de ontwikkeling en realisatie van kavel H1 in Leidsche Rijn Centrum gewonnen! De selectie vond plaats op basis van minimumeisen, plankwaliteit en een op te geven energie prestatie coëfficiënt (EPC) en GPR-score. Voor kavel H1 hebben wij een statig en rijk gedetailleerd gebouw ontworpen dat fier aan het park staat, duurzaam en toekomstgericht.

Kavel H1 is gelegen op de kop van Leidsche Rijn Centrum en aan Park Leeuwesteyn. De Parkwachter is zo opgezet dat het een alzijdige uitstraling heeft, waarbij de 43 ruimte appartementen middels vier portieken worden ontsloten. Alle woningen hebben een oriëntatie op de levendigheid van het centrum en de rust van het park en genieten optimaal van het uitzicht. Het gebouw vormt de afronding aan Park Leeuwesteyn en staat als een ‘statig element’ aan de groene ruimte.

In aansluiting op de architectuur in Leidsche Rijn Centrum heeft ons gebouw een klassieke opbouw met een duidelijke driedeling; een plint, een middenlijf en een kroon. Het gebouw heeft een heldere structuur die op de gevels en een strak classicistisch grid wordt vertaald. Vanuit de klassieke opbouw en de keuze voor de portiek ontsluiting ontstaat er een grote differentiatie in woningtypes.

In Leidsche Rijn Centrum wordt een hoogteverschil van 7 meter overbrugt. Het hoogteverschil  (1,7 meter) dat over de lengte van de kavel ontstaat komt tot uiting in de plint van het gebouw. In deze plint zijn unieke woningen gesitueerd met een verdiepingshoogte variërend van 4,5 meter tot 6 meter en met een directe relatie met het park.
Op de eerste tot en met de vierde verdieping komen luxe appartementen met riante balkons aan de parkzijde, op de vijfde verdieping worden vier penthouses met een dakterras aan de kant van het park gerealiseerd. De appartementen op de koppen van het gebouw worden benadrukt door een extra hoogte en vormen de kroon op het gebouw.
De bergingen en parkeerruimtes zijn ondergronds opgelost en dus uit het zicht.

Er wordt een hoge mate van duurzaamheid nagestreefd. Tot de duurzame maatregelen behoren de integratie van zonnepanelen op de gevel aan de zijde van de Grauwaartsingel en de toepassing van circulaire materialen.

made to meat


4 juli 2017

Afgelopen vrijdag vond onze jaarlijkse groosbbq plaats. Naast heerlijk eten en ontmoeten van elkaars partners werd er dit jaar ook ge(beach)volleybalt. Een zeer geslaagde gezellige en sportieve avond. Tot volgend jaar!

made to meet tafeltennistournooi


23 juni 2017

Gisteren vond tijdens de ooa borrel het eerste Groosman tafeltennistournooi plaats. In teams van 2 groosmannen werd tegen elkaar gestreden voor de titel. Middels een knock-out systeem bleef uiteindelijk het winnende team; Lars met Thomas opgevolgd door Pieter, over. Tevens namen wij afscheid van onze stagiaires Beau en Arie. Ontzettend bedankt voor jullie enthousiasme en inzet afgelopen weken!

made to meet hoogste punt


21 juni 2017

Het stationsgebied van Driebergen-Zeist wordt de komende jaren volledig vernieuwd. Continental Car Parks en Aan de Stegge Twello zijn daarbij verantwoordelijk voor de bouw van een nieuwe parkeergarage. Het staalwerk van parkeergarage Driebergen-Zeist is inmiddels op volle hoogte.
Voor de P+R met een capaciteit van 600 parkeerplaatsen hebben wij tevens de entreehal ontworpen.