portfolio

Sara-Lydiahoeve

prijsgewonnen prijsvraag

Tot in detail

Na een grote brand hebben we de monumentale hoeve in volle glorie herbouwd tot restaurant. De gevels en de houtconstructie zijn zoveel mogelijk in hun oorspronkelijke vorm teruggebracht. Tot in het laatste detail is de rijke uitstraling van de voorgevel teruggebracht. Ook de hoofdconstructie is met de oorspronkelijke details in elkaar gezet. In het niet zo gezellige Zoetermeer is een sfeervol, karakteristiek gebouw voor de toekomst behouden.

specificaties
Projectnaam
Sara-Lydiahoeve
Plaats
Zoetermeer
Programma
recreƫren
Aantallen en metrages
740 m2 restaurant
Datum ontwerp
2006
Status
opgeleverd
Projectsoort
nieuwbouw
Disciplines
design & engineering
Specialismen
architectuur, bouwkunde, constructie
Soort Opdrachtgever
aannemer, projectontwikkelaar
Opdrachtgever
Du Prie, Leiden - Erwin Rozendal, Oegstgeest
Aannemer
Du Prie, Leiden