nieuws

nieuwsbrievenverder

made to meet pop-up bibliotheek


11 september 2018

De bibliotheek van Papendrecht gaat verhuizen en zit tijdelijk op een nieuwe locatie: Den Briel aan de Veerweg. De pop-up bibliotheek zal hier zo’n twee jaar gevestigd zijn. Een tussenstap op weg naar de definitieve nieuwe plek in de Kennismarkt.

De bibliotheek is tegenwoordig veel meer dan een locatie om boeken te lenen. Daar is bij de inrichting van het interieur volop rekening mee gehouden. Dankzij het open karakter fungeert de pop-up bibliotheek als de huiskamer van Papendrecht. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten, bijpraten, workshops volgen of met een kop koffie de krant lezen. De tijdelijkheid van de locatie is goed terug te zien in het interieur. Veel meubelen zijn meegenomen uit de vorige locatie en zullen ook weer meegaan naar de uiteindelijke nieuwe plek. Een aantal boekenkasten is op maat gemaakt evenals de elementen die plek bieden aan een concentratieruimte, zitjes en reproruimte. Door creatieve oplossingen is met een minimaal budget een sfeervolle inrichting gerealiseerd met een fris, licht en laagdrempelige uitstraling.

­­­Chantal Cunnen, manager bibliotheken, geeft aan dat de pop-up bibliotheek een open en lichte ruimte is waar de doelgroepen elkaar kunnen zien en ontmoeten. Het is een ruimte die voldoet aan de ambitie om meer een plek te zijn voor de samenleving; een plek met flexibiliteit en functionaliteit. Chantal ziet de pop-up bibliotheek dan ook als een goede stap richting een nieuwe visie voor het gebruik van de bibliotheek. Een visie waarin de bibliotheek niet meer wordt gezien als een alles wetend instituut, maar waar er ruimte is voor inbreng van de gebruiker.

made to meet Driegatenbrug


22 mei 2018

Op een mooie Pinksterdag… bracht Mark Siebers een bezoek aan ‘zijn’ Driegatenbrug in Leiderdorp. Zo’n tien jaar geleden tekende Groosman voor de architectuur in dit oer-Hollandse landschap: poldervilla’s, eengezinswoningen en appartementen met uitzicht op weilanden, sloten en knotwilgen. Geïnspireerd door de unieke ligging van de wijk, kreeg het ontwerp als belangrijkste uitgangspunt dat de woningen en infrastructuur te gast zijn in het landschap. Het moest een plek worden waar de bewoners zich omringd voelen door het polderlandschap dat zo min mogelijk zou worden aangetast.

Driegatenbrug revisisted

Mark Siebers: “Ik had geen mooiere dag kunnen treffen! De clematis montana staat nu volop in bloei in diverse tuinen, irissen en dotterbloemen wuiven in de groene randen langs de sloten en de paden nodigen uit om tot ver in de polder te wandelen. Dicht bij de stad, maar toch zo middenin de natuur. Ik ben de afgelopen jaren wel vaker hier geweest; af en toe spreek ik af met opdrachtgevers in het restaurant hier in de wijk. Kan ik meteen mijn trots delen over dit project! Ook de bewoners zijn enthousiast over deze plek. Dit weekend sprak ik iemand die me vertelde dat de afgelopen tien jaar slechts één echtpaar uit hun straat is verhuisd. Het is een fijne plek. Men voelt zich hier echt thuis. Dat is voor mij als architect mooi om te horen.”

made to meet Spaarnelicht


12 april 2018

De torens van Spaarnelicht

Groosman heeft 62 luxe appartementen in twee ranke woontoren aan de oever van het Spaarne in Heemstede ontworpen. Op vrijdag 20 april 2018 start de verkoop van het luxe nieuwbouwproject Spaarnelicht, een ontwikkeling van Slokker Vastgoed en Synchroon.

De unieke beleving van dit woonplan begint bij het fraaie landschap, waar je doorheen geleid wordt op weg naar het entreedek. Vanaf dit dek kijk je prachtig uit over het Spaarne en betreed je de dubbelhoge entrees die toegang bieden tot de luxe appartementen. De grandeur van het thuiskomen, in een natuurlijke setting. Dat maakt de ranke woontorens in Spaarnelicht zo bijzonder.

Gouden greep

De uitdaging lag in het realiseren van de nodige appartementen met zo min mogelijk impact op de openbare ruimte. Met dat in gedachten ontwierp Groosman twee compacte volumes, met veel lucht en zicht tussen de gebouwen zodat de zichtlijnen naar het Spaarne intact blijven. Een ensemble van appartementen en penthouses met een chique uitstraling. Het gevelbeeld kenmerkt zich door een stoere, bakstenen gevel met een sterke penantenstructuur; de kozijnen zijn voorzien van een goudachtige coating. De grote balkons zijn voorzien van (strip)stalen hekwerken. De toegepaste materialen zijn uitgevoerd in dezelfde goudgele kleurnuance en vormen zo een mooi geheel.

Royale binnen- en buitenruimtes

Het plan is opgebouwd uit een halfverdiepte parkeerkelder met daarboven twee gebouwen met elk tien woonlagen. Elke woonlaag bestaat uit drie of vier appartementen, met verschillende gebruiksoppervlakten en op de bovenste verdieping bevinden zich een aantal riante penthouses. Verder heeft Groosman veel aandacht besteed aan de buitenruimtes. De appartementen op de begane grond hebben grote privé-terrassen, de rest is voorzien van een fors balkon. De balkons steken iets naar buiten, zodat je naar alle kanten kunt wegkijken. Het overgrote deel van de balkons is georiënteerd op het Spaarne. Daarmee ben je in dit woonplan verzekerd van de meest fascinerende vergezichten.

made to meet start bouw De Frederik


16 maart 2018

Groosman, Waaijer Projectrealisatie en BAM Wonen vieren de start van de bouw van De Frederik 

Het startsein voor de bouw van de door Groosman ontworpen appartementen op de voormalige locatie van het Sterrenbad in Wassenaar is gegeven in het bijzijn van wethouder Maat, toekomstige bewoners en het gehele projectteam. Wethouder Maat benadrukte in zijn toespraak dat De Frederik het eerste energieneutrale gebouw in Wassenaar wordt, “Een stap op weg naar een klimaatvriendelijke toekomst”.  Na het boren van de laatste funderingspaal is onder een regen van confetti de champagne geheven op een voorspoedige bouw.

De Frederik is een zeer hoogwaardig appartementengebouw met een EPC van 0, architectuur die zich kenmerkt  door lichte kleuren, grote glasvlakken, metselwerk en architectonisch beton. De 41 appartementen zijn voorzien van een royaal terras, een ruime en lichte woonkamer, ten minste 2 slaapkamers en de meeste appartementen zijn voorzien van 2 badkamers. In de gevel is structurele beplanting opgenomen die tevens een afscheiding vormt tussen de terrassen. De afwerking van de appartementen is grotendeels door de kopers zelf bepaald.

Het appartementencomplex bevindt zich op een prachtige en uitstekend bereikbare locatie nabij groen, strand, zee en het dorpscentrum met alle voorzieningen. Het gebouw is vernoemd naar Prins Frederik der Nederlanden, broer van Willem II, de voormalig bewoner van landgoed de Paauw en de omliggende gronden waarop het project wordt gerealiseerd.

Reeds 85% van de appartementen is verkocht, er zijn nog enkele appartementen beschikbaar. De oplevering van De Frederik is gepland medio 2019. Meer informatie over het project is te vinden op www.defrederik.nl.

made to meet wonen op hoog niveau


31 januari 2018

Onze inzending voor het slotakkoord op de Müllerpier te Rotterdam presenteert een ambitieuze visie, aansluitend op de beoogde doelgroep en de hoge ambities van de gemeente Rotterdam. Exclusief wonen, co-creatie, healthy urban living en circulariteit staan hierin centraal.

De Müllerpier verdient met zijn bijzondere locatie een iconische beëindiging. Door het programma ruim te interpreteren zijn we gekomen op een gebouwvorm die voorziet in twee slanke torens met een oppervlakte van 300m2, waardoor we alzijdigheid en een panoramisch uitzicht over Rotterdam voor elke woning bereiken. Deze exclusiviteit resulteert in een woonomgeving met unieke kwaliteiten. In co-creatie met de toekomstige bewoners wordt de woning samengesteld. Een flexibel en modulair constructieprincipe biedt de mogelijkheid om elke woning aan te passen aan de persoonlijke wensen van de bewoner. In dit nieuwe woonconcept aan het water staat het thema Healthy Urban Living centraal. Uit de co-creatiesessies volgt welke voorzieningen nog meer bijdragen aan gezond en duurzaam wonen op niveau. Aansluitend hierop is het de ambitie dat het gebouw op ieder moment kan worden aangepast aan de stand van de techniek en aan (nieuwe) doelstellingen op het gebied van klimaat en ecologie. Bovendien kan het gebouw al vanaf de start maximaal zelfvoorzienend zijn, met gesloten kringlopen op het gebied van energie, water, afval en materialen. Het resultaat? Een toekomstgericht, circulair woongebouw met een unieke woonkwaliteit en een sterke eigen identiteit.

groosman_parkeergarage Driebergen-Zeist_12

made to meet Building of the Year Award


25 januari 2018

P+R Driebergen-Zeist is genomineerd in de categorie Public Architecture voor de ArchDaily Building of the Year Award 2018! Tot 31 januari kun je per categorie een gebouw nomineren voor de shortlist. Breng je stem uit. Stem op P+R Driebergen-Zeist

made to meet onze nieuwe baas


25 januari 2018

Vandaag hebben wij een nieuwe baas! Fadoua Tahroucht, leerlinge van het Melanchton in Kralingen, neemt de werkzaamheden van Pieter over.  Omdat wij vinden dat ieder kind een eerlijke kans verdient op de arbeidsmarkt, doen wij mee aan JINC Baas van Morgen.

JINC gelooft dat ieder kind talent heeft. Ook de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand. Daarom strijden we voor een maatschappij waarin je achtergrond niet allesbepalend is voor je toekomst. Een Nederland waarin ieder kind evenveel kansen krijgt.

Met het bedrijfsleven en onderwijs geeft JINC deze kinderen kans om te groeien en daarmee kans op een betere toekomst. Tijdens JINC Baas van Morgen ervaren 200 kinderen hoe het is om de baas te zijn. Zij doen een waardevol contact op voor het leven en zien van binnenuit hoe een bedrijf werkt. Een ‘super bliksemstage’ waarmee de bazen van Nederland laten zien hoe belangrijk het is om te investeren in ál het talent van morgen.

made to meet nominatie Architectuurprijs Nijmegen


23 januari 2018

Ons engineeringsproject De Lunet in Handelskade is genomineerd voor de Architectuurprijs Nijmegen. Dit jaar wordt door het Architectuurcentrum Nijmegen voor de 6de keer de Architectuurprijs Nijmegen uitgereikt. Uit de 25 inzendingen zijn door de vakjury 10 projecten genomineerd. Voor de publieksprijs kan t/m 28 januari gestemd worden.

made to meet materieeldienst VORM


18 januari 2018

made to meet materieeldienst VORM
In “de week van de circulaire economie” aandacht voor ons project voor de uitbreiding van de materieeldienst waarvan de bouw vorige week is gestart. Naast de uitbreiding wordt ook het op het terrein gelegen kantoor gesloopt en opnieuw opgebouwd. De fundering wordt hergebruikt voor de nieuwbouw en de materieeldienst zal geconstrueerd worden uit staal met metalen gevelpanelen. Het nieuwe kantoor wordt volledig opgebouwd in FSC-hout met duurzame kantoorinrichting, o.a. tapijt van gerecyclede visnetten. Aan de voorgevel wordt een ecologische wand gerealiseerd en op een demowand worden innovatieve materialen getest en tentoongesteld. Tevens komt de aardgas aansluiting te vervallen en worden alle loodsen en het kantoor elektrisch verwarmd. De stroomvoorziening is afkomstig van op het dak geplaatste zonnepanelen. Deze circa 400 stuks zonnepanelen gaan zorg dragen voor de energie behoefte van de materieeldienst.

made to meet studenten Hogeschool Rotterdam


11 januari 2018

Dinsdag brachten twee groepen leerlingen van de Hogeschool Rotterdam een bedrijfsbezoek aan ons bureau. Na een presentatie van ons bureau, uitleg van ons vak(ken) en de processen aan de hand van het project De Frederik Wassenaar, zijn de studenten in workshops met een casus aan de slag gegaan. Een superleuke en leerzame middag!