nieuws

nieuwsbrievenverder

BIMmen was nog nooit zo duidelijk


18 september 2019

De lancering van de Informatieleveringsspecificatie Ontwerp & Engineering (ILS O&E) is een feit. Door de toename in het gebruik van BIM groeit de behoefte om eenduidig en herkenbaar met elkaar te communiceren. ILS O&E zorgt ervoor dat je nooit meer te veel (of te weinig) informatie levert op projecten. Meer dan 100 bedrijven uit de sector hebben aan dit moment bijgedragen na een intensieve samenwerking het afgelopen anderhalf jaar. Het hoogtepunt van dit proces was de ILS Pressure Cooker, waar multidisciplinair de grootste knelpunten werden besproken. De resultaten zijn verwerkt tot een tastbaar resultaat. Versie 1.0 is geen eindpunt, maar juist het startpunt van continue verbetering.

Het niet weten wanneer en waar je welke informatie moet leveren of kan verwachten, zorgt voor frustraties, fouten en een inefficiënt proces. Dit probleem lijkt steeds nijpender te worden door de toenemende informatisering en digitalisering. In onze gefragmenteerde sector redt een organisatie alleen het niet om daarin de ban te breken, maar is het collectief nodig om structureel verbeteringen door te voeren. De ILS O&E staat symbool voor het activeren van het collectief en de integrale benadering.

De oplossing die wordt geboden ligt eigenlijk voor de hand, namelijk ervoor zorgen dat we elkaar gaan begrijpen. Hiervoor moet er enerzijds begrip komen voor de inhoud en anderzijds herkenning van de wijze van communiceren. Met de lancering van de ILS O&E heeft de sector de beschikking over een instrument dat door organisaties gebruikt kan worden om binnen projecten een project specifieke ILS te kunnen maken. Er is afstemming gevonden op inhoud en de wijze van communiceren. Door het uniformiseren van de vraagkant (communiceren van de informatiebehoefte) kan de aanbodzijde zich efficiënter en effectiever gaan organiseren. Dit zal in zijn geheel bijdragen aan de integraliteit van het ontwerpproces en de informatieoverdracht naar productie.

De ILS O&E is dóór en vóór de sector en sluit met deze doelstelling perfect aan op de filosofie van het BIM Loket. Op de BIM Loket website is alle documentatie terug te vinden, zodat elke organisatie er direct mee aan de slag kan. Waar wacht jouw organisatie nog op?

Herbestemming Theresiakerk Den Haag


18 september 2019

Gisteren presenteerden wij ons herbestemmingsplan voor de Theresiakerk in Den Haag aan belangstellenden. Er ligt al langere tijd een plan voor sloop van de kerk en nieuwbouw van een supermarkt en woningen. Buurtbewoners en belanghebbenden tekenden een petitie tegen de sloopplannen en verzochten gehoor te geven aan het plan voor de herbestemming ‘Hart voor de wijk’. Met het uitstel van de sloop en nieuwbouw kregen de buurtbewoners afgelopen half jaar de kans om met een plan te komen voor herbestemming van de kerk. Twee partijen, waaronder Groosman in samenwerking met Doduva en Hagedoorn maakten een voorstel waardoor de Theresiakerk behouden kan blijven.

‘Kerk aan het Lint’ officieel geopend


16 september 2019

Afgelopen zaterdag 14 september was de feestelijke opening van ‘Kerk aan het Lint’. Wij hebben genoten van deze prachtige dag en de aanwezigheid van zoveel geïnteresseerden in het gebouw.

Wethouder Maarten van Ooijen opende het gebouw. Daarna waren er mini-vieringen, rondleidingen en korte lezingen. Buiten vonden diverse activiteiten plaats voor kinderen. Mede door het schitterende weer was het een mooie dag voor NGK Rijnwaarde en GKV Leidsche Rijn. Gefeliciteerd met jullie nieuwe gebouw!

Feestelijke opening ‘Kerk aan het Lint’


11 september 2019

14 september is de feestelijke open dag van ‘Kerk aan het Lint’ aan de Alendorperweg 103 Utrecht. Wees welkom om het resultaat van ons gezamenlijke kerkgebouw te bewonderen!

Om 11:45 vindt de officiële opening plaats door wethouder Maarten van Ooijen met aansluitend een interessant programma. Neem een rondleiding onder leiding van architect Mark Siebers, maak een miniviering mee, bezoek een lezing over symboliek, sacraliteit en functionalisme en bekijk de documentaire over de bouw van dit bijzondere kerkgebouw.

Geselecteerd voor open oproep BoTu


30 juli 2019

Met ons initiatief iCAREnext zijn we geselecteerd voor de open oproep van Social Impact by Design om van Bospolder en Tussendijken (BoTu) de eerste veerkrachtige wijken van Rotterdam te maken! Onze teammissie is het realiseren van een leefomgeving in BoTu waarin iedereen, kansarm of kansrijk, autonoom of afhankelijk, jong of oud, ruimte heeft om het leven te leiden dat zij of hij zelf graag wil. Door onze betrokken aanpak waarin zorg, wonen en buitenruimte worden geïntegreerd kan meerwaarde voor de bewoners van BoTu worden bewerkstelligd.

Energieneutrale en natuurinclusieve woongebouw De Frederik opgeleverd


25 juli 2019

Wat staat hij te shinen! Het recent opgeleverde energieneutrale project De Frederik staat nog met zijn voeten in het Wassenaarse bouwzand. Maar over een paar maanden woon je in dit natuurinclusieve gebouw letterlijk in het groen. Alvast heel veel woonplezier gewenst!

All the way from Down Under


18 juli 2019

Helemaal vanuit Australië kwam Mr. Murphy (Executive Director Project Services of the University of Melbourne) naar Rotterdam om ons ontwerp voor de Innovation Floor in de RDM campus met eigen ogen te aanschouwen. Gert leidde hem rond door het scholen en bedrijvendeel van het Innovation Dock. Mr. Murphy was erg onder de indruk van de prachtige transformatie van de loodsen. En zeer gefascineerd door deze inspirerende innovatielocatie, waar op een unieke manier samenwerkingen plaatsvinden tussen bedrijven, onderwijs en onderzoek.

Gefeliciteerd Jeffrey!


11 juli 2019

Supertrots op “onze” Jeffrey die deze week afstudeerde voor zijn opleiding Bouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam! In zijn onderzoek naar flexibele, lichte en demontabele bouwsystemen heeft hij voor één van onze projecten onderzocht wat het meest optimale bouwsysteem is. Hiervoor heeft hij een interessante keuzetool ontwikkeld welke wij zeker in toekomstige projecten zullen gaan toepassen. Bedankt Jef!

“Woerden rekent af met de saaie jaren tachtig”


4 juli 2019

Mooi artikel in Het Financieel Dagblad over de herontwikkeling van het voormalig FNV-terrein in Woerden tot een woongebied op een A-locatie. Ook ons project Defensie-eiland wordt beschreven als zo’n A-locatie voor wonen. https://fd.nl/ondernemen/1306592/woerden-rekent-af-met-de-saaie-jaren-tachtig

Sneak peak kerk Leidsche Rijn


12 juni 2019

De gordijnen gaan een klein stukje open… Een sneakpeak van de sinds vorige week opgeleverde kerk voor NGK Rijnwaarde en GKV in Utrecht Leidsche Rijn. Wat zijn we trots op het eindresultaat! Wij feliciteren beide gemeentes met hun nieuwe kerkgebouw; nu de handen uit de mouwen voor de laatste loodjes tot ingebruikname!