nieuwsbrievenverder

made to meet Kreekbos Zuid in Almere Duin


7 februari 2019

Almere DUIN is een gebiedsontwikkeling van Amvest waarin een nieuw landschap van strand, duinen, water en bossen de identiteit in belangrijke mate bepaalt. Voor het deelgebied Kreekbos Zuid Dijkdeel schreef Amvest een architectenselectie uit. Groosman is de winnaar geworden van de selectie. In dit bijzondere woongebied hebben wij een visie gemaakt voor 50 woningen met ieder een bijzonder uitzicht en een unieke waterbeleving.

Beleving van het landschap
Kreekbos Zuid is een gebied binnen DUIN met bos en water als landschap. De rol van het landschap is een belangrijke drager van DUIN en vraagt om een grote mate van zorgvuldigheid bij de inpassing van het woonprogramma.
In het gebied Kreekbos Zuid worden drie leefklimaten gerealiseerd; wonen aan de duindijk, wonen aan de beek en wonen rondom de kreek. Ieder gebied heeft zijn eigen kenmerken en daarbij horende kwaliteiten. In onze visie staat een bijzonder uitzicht en een unieke beleving van het landschap voor de bewoners centraal.
Het is optimaal genieten op het terras van de duindijkwoningen met waanzinnig uitzicht over het Almeerstrand en het IJmeer. De woningen rondom de kreek staan in een bosrijke omgeving. Hier kom je tot rust in de zitkuil met zicht op de natuur. In de beekwoningen is het intiem en ongedwongen wonen met een terras aan de Wim Eversbeek.

Inbedding in het landschap
Het kleurenpallet van de materialisatie van de woningen sluit aan bij het omliggende landschap van de drie leefklimaten. Hout dient bij iedere woning als accent voor de buitenruimtes.
De woningen in de zanderige Duindijk worden gekenmerkt door hun zachte tinten en houten veranda in de duinen. Het kleurenpallet van de kreekwoningen in het bos zijn voornamelijk donkere, aarde tinten. De woningen kenmerken zich door de met hout omkaderde transparante achtergevel die zich opent naar het landschap. De woningen aan de beek bestaan uit natuurlijke grijstinten en hebben een deels omsloten terras direct aan het water. De architectuur van de woningen voegt zich zorgvuldig naar het landschap, waardoor deze opgaan in hun omgeving.

Tevens verzorgde Groosman het ontwerp voor het omliggende deelplan ZuiderDUIN in Almere. De gemeente Almere en gebiedsontwikkelaar en investment manager Amvest ontvingen in 2017 de NEPROM-prijs voor locatieontwikkeling voor het project ZuiderDUIN.

TwitterLinkedInFacebookPinterest