nieuwsbrievenverder

Ingetogen en kleurrijk kantoor


30 april 2019

Als partner van JINC, een non-profit organisatie die jongeren met een sociaaleconomische achterstand op weg helpt naar een goede start op de arbeidsmarkt o.a. actief in de stad Rotterdam, werden wij benaderd om het interieur te ontwerpen van hun nieuwe kantoor. Vanwege de groei van de organisatie was JINC Rotterdam op zoek naar een nieuwe locatie, die zij vonden in de karakteristieke Rotterdamse Maassilo. Voor hun nieuwe kantoor wensten zij een “echt kantoor” met verschillende plekken voor overleg, lunch, concentratie, bellen en ontspanning in een open geheel.

In het ontwerp hebben wij de kwaliteiten van het industriële en open karakter van de ruimte behouden en benadrukt. De scheidingswand deelt het kantoor op in een ruimte voor samenkomst en ontspanning en een ruimte voor vergaderen en werken. In de wand van playwood en glas is tevens de garderobe en plantenwand geïntegreerd. Om de kosten laag te houden is gebruik gemaakt van circulaire materialen en hergebruikt meubilair. Het ingetogen maar kleurrijke interieur typeert de organisatie.

“Het is een heel prettig en open kantoor. De transparante scheidingswanden maken de ruimte open en groot, terwijl ze tegelijkertijd dienen als mooie afscheiding tussen werk en wat meer informele ruimte. De indeling van verschillende ruimtes past goed bij onze organisatie. Het is een nieuw fris kantoor geworden en tegelijkertijd heeft het zijn karakteristieke trekken van de graansilo behouden. We zitten hier met veel plezier en genieten volop van dit prachtige kantoor!” – JINC (Jesse van der Wal)

TwitterLinkedInFacebookPinterest