nieuwsbrievenverder

made to meet pop-up bibliotheek


11 september 2018

De bibliotheek van Papendrecht gaat verhuizen en zit tijdelijk op een nieuwe locatie: Den Briel aan de Veerweg. De pop-up bibliotheek zal hier zo’n twee jaar gevestigd zijn. Een tussenstap op weg naar de definitieve nieuwe plek in de Kennismarkt.

De bibliotheek is tegenwoordig veel meer dan een locatie om boeken te lenen. Daar is bij de inrichting van het interieur volop rekening mee gehouden. Dankzij het open karakter fungeert de pop-up bibliotheek als de huiskamer van Papendrecht. Een plek waar mensen elkaar ontmoeten, bijpraten, workshops volgen of met een kop koffie de krant lezen. De tijdelijkheid van de locatie is goed terug te zien in het interieur. Veel meubelen zijn meegenomen uit de vorige locatie en zullen ook weer meegaan naar de uiteindelijke nieuwe plek. Een aantal boekenkasten is op maat gemaakt evenals de elementen die plek bieden aan een concentratieruimte, zitjes en reproruimte. Door creatieve oplossingen is met een minimaal budget een sfeervolle inrichting gerealiseerd met een fris, licht en laagdrempelige uitstraling.

­­­Chantal Cunnen, manager bibliotheken, geeft aan dat de pop-up bibliotheek een open en lichte ruimte is waar de doelgroepen elkaar kunnen zien en ontmoeten. Het is een ruimte die voldoet aan de ambitie om meer een plek te zijn voor de samenleving; een plek met flexibiliteit en functionaliteit. Chantal ziet de pop-up bibliotheek dan ook als een goede stap richting een nieuwe visie voor het gebruik van de bibliotheek. Een visie waarin de bibliotheek niet meer wordt gezien als een alles wetend instituut, maar waar er ruimte is voor inbreng van de gebruiker.

TwitterLinkedInFacebookPinterest