portfolio

BinckPARK

prijsgewonnen prijsvraag

Bij de Fokker Haven van Den Haag komt een stoere en industriële parkeergarage die recht doet aan het rauwe karakter van de wijk. De centrale, openbare parkeergarage heeft gebruiksvriendelijkheid, comfort en overzichtelijkheid als kernwaarden. De plint is op een zeer gevarieerde manier ingevuld wat zorgt voor levendigheid op het maaiveld. Op het dak verrijst een circulair en klimaatadaptief dakpark, met een pergola constructie die fungeert als energiedak. De collectieve daktuin is een oase van rust in de bruisende Binckhorst.

specificaties
Projectnaam
BinckPARK
Plaats
Den Haag
Programma
wonen, recreëren, parkeren
Aantallen en metrages
600 parkeerplaatsen, 10 citylofts en dakpark
Datum ontwerp
2018
Status
in voorbereiding
Projectsoort
nieuwbouw
Disciplines
design
In samenwerking met
landschap: FLUX landschapsarchitecten, Utrecht
Specialismen
architectuur, landschap
Soort Opdrachtgever
projectontwikkelaar
Opdrachtgever
VORM, Rotterdam
Aannemer
Continental Car Parks, Twello