portfolio

Greenfields

Vergezicht boven maaiveld

Men neme.... een industrieterrein dat een fikse impuls kan gebruiken. In plaats te kiezen voor de bestaande structuren en inrichting, is besloten een gedurfd ontwerp te maken voor een mix van diverse functies. De vraag naar grootschalige winkels en vernieuwende woonconcepten is groot in Veenendaal. Met dit ambitieuze plan wordt aan beide wensen voldaan.

Op de begane grond worden perifere detailhandelsvestigingen (PDV) gesitueerd worden met een daktuin. Met architectonische en landschappelijke ingrepen wordt de begane grond met dit hoger gelegen maaiveld verbonden. Aan en op deze stedelijke daktuin van vijf à zes voetbalvelden ontstaat zo een gezond leefklimaat voor zo'n 400 woningen. Om dit woonvolume te realiseren gaat het ontwerp de hoogte in. Een elegante woontoren van 78 meter totaal en een 'kleiner zusje' van 51 meter maken Greenfields tot een ware blikvanger.

Een energieneutraal, duurzaam en onderscheidend plan voor winkelen, wonen en recreëren. Greenfields steekt met kop en schouders boven het maaiveld uit.

specificaties
Projectnaam
Greenfields
Plaats
Veenendaal
Programma
wonen, werken, winkelen, recreëren, parkeren
Aantallen en metrages
400 woningen, 1000 parkeerplaatsen, 27.500m2 commerciële ruimte, dakpark, bioscoop, markthal, sportschool
Datum ontwerp
2017
Projectsoort
nieuwbouw
Disciplines
design
In samenwerking met
Green.DNA
in samenwerking met
OmniPlan
Specialismen
architectuur, stedenbouw, bouwkunde, constructie
Soort Opdrachtgever
projectontwikkelaar
Opdrachtgever
Murry Grey BV