portfolio

Kerk aan het Lint

prijsgewonnen prijsvraag

De deur staat wagenwijd open voor iedereen

Op een prachtige locatie, aan ‘het lint’ van het stadspark hebben wij voor twee kerkgemeenschappen een gezamenlijke kerk ontworpen dat mensen verbindt en nader tot elkaar brengt. De vorm van het gebouw is geïnspireerd op 19de-eeuwse schuurkerken. Christelijke symboliek vormde een belangrijk uitgangspunt in het ontwerp. De betekenis en vorm van het kruis komen zowel in de plattegrond als de glazen gevel terug. De driedeling in het gebouw is een verwijzing naar de heilige Drie-eenheid (Vader, Zoon en Heilige Geest). De grote openstaande taatsdeuren nodigen uit om naar binnen te gaan. Want het gebouw is een plek van ontmoeting waar de deuren altijd en voor iedereen wagenwijd open staan.

specificaties
Projectnaam
Kerk aan het Lint
Plaats
Utrecht
Programma
overig
Aantallen en metrages
1.116 m2 kerkgebouw
Datum ontwerp
2012
Status
opgeleverd
Projectsoort
nieuwbouw
Disciplines
design & engineering
Specialismen
architectuur, interieur, bouwkunde, constructie
Opdrachtgever
NGK Rijnwaarde, Utrecht - GKV, Utrecht
Aannemer
Middelwateringbouw, Rotterdam