design & engineering

Integraal denken en werken zit in ons DNA. Daarom hebben wij een volwaardige reeks disciplines in eigen huis en zijn wij leading bij het inzetten van BIM. Wij werken zowel aan gecombineerde opgaven, als aan opgaven waar design en engineering los van elkaar ingezet worden. Ook als de disciplines zelfstandig ingezet worden, geeft die gecombineerde kennis altijd meerwaarde aan ons eindproduct (zie ook ons LAB). Samen met onze Rotterdamse no-nonsense mentaliteit leidt dat tot voortvarende en efficiƫnte processen. Wij zijn trots dat deze manier van samenwerken breed gewaardeerd wordt.

design

architectuur, landschap. stedenbouw en interieur

Ons design ontstaat vanuit integraal denken en werken. Landschap en stedenbouw vormen de context, architectuur en interieur de invulling. Wij ontrafelen de opgave om het ontwerp, de gebruikers en de context samen te laten smelten tot een uniek ontwerp. Het ontwerp versterkt en verrijkt het gebruik en de gebruikers, maar respecteert ze bovenal. Door de samensmelting van design met zowel BIM als technologische kennis ontstaat een creatief proces dat het resultaat structureel versterkt.

 

 

engineering

projectmanagement, bouwkunde en constructie

Waar ontwerp en techniek samensmelten, komt engineering tot leven. Nog voordat de eerste paal geslagen wordt hebben wij samen met onze partners het project zelf al gebouwd in BIM. Engineering speelt daarin een continue en centrale rol, waardoor het proces efficiƫnt en voortvarend verloopt. In ons denken en doen zoeken wij steeds naar vergroting van (klant)waarde en het beter worden als team en individu. Wij voelen ons uitgedaagd om elk ontwerp, van onszelf of van collega-architecten, te doordenken vanuit de ontwerpvisie om te komen tot het optimale resultaat. Engineering gaat daarom niet over bouwtechniek alleen, maar gebeurt altijd vanuit het architectuurconcept.

uitgave Groosman engineering